Tanken vid att tjäna pengar samtidigt som du kan spendera tiden på annat är en ideal situation för många. Det betyder mer tid över till andra saker såsom familj, vänner, resor etc.

I takt med teknikens utveckling, så som öppnas det även upp för nya affärsmodeller och möjligheter att nå ut till en större publik, som gör detta möjligt.

Vad är en passiv inkomst?

Passiv inkomst är inkomst som kommer efter att du utfört ett arbete men som sedan genererar pengar utan att du behöver göra något speciellt. Det talas ibland om två typer av passiv inkomst: Den ena som kommer ifrån hyresintäkter från fastigheter och den andra från en verksamhet där du inte är en aktiv deltagare i såsom royalty från fex böcker.

Vi har listat vad vi menar är dom två bästa sätten, som med enkelhet kan skapa passiv inkomst utan några som helst pengar eller startkapital.

1.Skriva och publicera en Kindle e-bok och sälja den på Amazon

Det har aldrig varit så enkelt som nu att skriva och publicera en bok. Idag kan vem som helst skriva en e-bok och publicera samt sälja den på Amazon helt gratis. Inte nog med det! Du behöver inte ens sköta försäljningen eller kontakten med kunder. Amazon gör hela jobbet åt dig, samtidigt som du får hela 70% royalty på försäljningspriset om boken prissatts till mellan $2,99 och $9,99. Allt under eller över det priset generar en royalty på 35%.

För mer information om hur du kommer igång kan du besöka deras hemsida: https://kdp.amazon.com/en_US/help/topic/G202172740

2.Affiliatemarknadsföring

Affiliatemarknadsföring är för många okänd men är ett fantastiskt sätt att skapa en passiv inkomst utan något som helst startkapital. Så hur funkar det?

Det går helt enkelt ut på att du marknadsför företagens tjänster eller produkter mot en provision. Genom att skriva upp dig på deras Affiliateprogram så får du en unik länk, som du sedan kan lägga upp på din hemsida eller sprida via email samt sociala medier. För varje gång någon klickar sig till företagens hemsida via din länk och registrerar ett köp så ackumuleras en provision som vanligtvis betalas ut när det uppgår till en viss summa. I vårt fall är det ideala att personerna köper tjänster som betalas månadsvis och därav passiv inkomst tack vare månadsvis provision.

Här är lista på tre av dom kända plattformarna du kan skriva upp dig på ett affiliateprogram:

  1. ShareASale
  2. Awin (Tidigare Affiliate Window)
  3. Amazon Associates

Bonus Tips

Starta en kurs och sälj den online

Varför inte starta en kurs inom ett ämne du kan? Liksom att skriva en bok, så har vi alla nåt vi kan lite mer om och som vi vill dela med andra. Kanske har du drivit med aktiehandel, kan webbutveckling eller SEO? I många fall behöver du inte någon dyr utrustning utan det räcker med en laptop och en skärminspelningsprogram så är du ’good to go’.

Tips på plattform där du kan lägga upp dina kurser är Udemy och Skillshare.

Default image
Sirin Öngörür
Articles: 3

Leave a Reply